Fordybelsesuger

Der er to årlige fordybelsesuger på Samsø Skole. En fordybelsesuge er anderledes undervisning, hvor eleverne bliver involveret og udfordret på nye måder. Det er her, vi som skole kan give børnene en god oplevelse af læring i fællesskab.

Årets første fordybelsesuge ligger i uge 38 og har efterhånden fundet sin form. Vi kalder ugen for Venneby. Venneby er et slags minisamfund, hvor eleverne arbejder i grupper på tværs af årgange. Hver gruppe producerer eller forbereder en aktivitet eller en bod, som skal være en del af Vennebys markedsplads. Ugen sluttes af med åbning af Venneby, hvor forældre og andre interesserede bliver inviteret til at komme og opleve byens liv og puls.

Årets anden fordybelsesuge ligger i foråret og er som regel organiseret som en uge, hvor den enkelte klasse kan fordybe sig i et emne eller i en faglig problemstilling.