En af forudsætningerne for et godt skoleliv er, at skole og hjem taler godt sammen, og at de sammen har en forståelse af, at det er en fælles opgave at sikre børnenes læring og trivsel.
Et godt skole-hjem samarbejde er båret af gensidig respekt, tillid og ikke mindst viljen til at lave fælles løsninger til ikke kun det enkelte barns bedste, men til alle elevers bedste.
På Samsø Skole forventer vi, at forældre og medarbejdere har tillid til at støtte hinanden, så vi kan lykkes med at lave god skole og herunder have et velfungerende skole-hjem samarbejde. Det gode forældresamarbejde starter med den gode og åbne dialog, en nysgerrig tilgang til hvad der mon er på spil for barnet i både hjemmet og i skolen – barnets fortælling kan ofte have mange nuancer og perspektiver, som vi skal hjælpe hinanden med at undersøge, både når det handler om faglig udvikling og trivsel.
Helt konkret afholdes der årligt to forældremøder pr. klasse.
Forældrerådet i den enkelte klasse er med til at sætte dagsordenen til disse møder.
Derudover er der minimum én skole-hjem samtale pr. elev pr. skoleår. Hvis der er behov for det, er det altid muligt at etablere yderligere møder gennem skoleåret.
AULA er kommunikationsplatformen mellem skole og hjem. Det er her, der gives beskeder om ændringer, undervisninger, fravær mm. Vi bruger MU Elev fravær som en widget i Aula til fraværsregistrering, hvor både skole og hjem kan registrere. Vi bruger også MU Elev i Aula til barnets meddelsesbog, hvor vi årligt beskriver barnets kompetencer i forskellige fag.
Samsø Skole appellerer til, at alle forældre aktivt deltager i forældre-fællesskabet i barnets klasse, da et godt forældrefællesskab er med til at sikre høj trivsel i hele klassen; når forældrene kender hinanden og trives sammen, har eleverne også færre konflikter og større motivation for at være sammen.